Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΑΛΟΓΟ


              ΤΟ ΑΛΟΓΟ
 

Το άλογο είναι ψηλό ζώο, γνωστό για την περήφανη όψη του. Γεννάει κάθε φορά συνήθως ένα μωρό, σπανιότερα δύο, και η θηλυκιά τα θηλάζει μέχρι να είναι έτοιμα να βοσκήσουν μόνα τους.
 Ζουν πολλά χρόνια και αρκετές φορές ξεπερνούν τα 25. Αν και πιστευόταν ότι δεν είναι ιδιαίτερα έξυπνο ζώο, όπως δείχνει και το όνομά του, έχει αποδειχτεί ότι κατέχει ευφυία που έχει να κάνει με την εκμάθηση καθηκόντων, τη μνήμη και τη λύση προβλημάτων. Σήμερα η χρήση του ως μεταφορικό μέσο στην Ευρώπη έχει σχεδόν εξαφανιστεί.

 Άλογα απαντώνται εκτός από άθλημα στην ιππαασί και τον ιππόδρομο, σε προεδρικές και βασιλικές φρουρές αλλά και σε ορισμένες άλλες περιπτώσεις, όπως σε έφιππες αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και στις κοινωνίες των Άμις.Τα εξημερωμένα άλογα προέρχονται από το είδος Ταρπάν το οποίο εξημερώθηκε στην Ασία, καθώς και από το είδος Πρζεβάλσκι που εξημερώθηκε από τους Μογγόλους.

ΟΛΟΗΜΕΡΟ 
39ου ΔΗΜ.ΣΧ.ΑΘΗΝΩΝ
Λιβα Σταυρινα
Ε ταξη


                               

1 σχόλιο:

  1. τα αγαπαω τα λατρευω και δακρυζω απο συγκινηση οταν βρεθω καμια φορα κοντα τους! αγαπω ολα τα πλασματα σαυτη τη γη αλλα με το αλογο υπαρχει κατι που δεν μπορω να το εξηγησω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή